Vissen

Ook het beste paard struikelt weleens

Koi - sierkarpers

Een belangrijk deel van ons werk bestaat uit behandelen van koi. Deze sierkarpers worden meestal thuis door ons onderzocht, zodat wij ook een goed beeld krijgen van de vijver, de filter, de visbezetting en de waterkwaliteit. Toch is het ook mogelijk om met een vis naar de praktijk te komen. Zorg dan voor een goed transport van de vis in niet te veel water, met veel lucht erboven. Vul een schoon flesje met vijverwater, zodat wij de waterkwaliteit toch kunnen beoordelen.

Na controle van de vijver en de waterkwaliteit controleren wij standaard op parasieten. Daarvoor maken wij een afstrijkje van de slijmhuid van de vis en bekijken dit onder de microscoop. Pas daarna richten wij onze aandacht op de individuele zieke vis. Uiteraard hebben wij alle medicijnen bij ons om een behandeling te starten.

Wanneer het nodig is kunnen wij het digitale röntgenaparaat meenemen of de echo. Daarmee kunnen zwemblaasproblemen, botbreuken, hartproblemen of tumoren worden gediagnosteerd. Probeer daarom bij de beschrijving van de problemen zo duidelijk mogelijk te zijn, zodat wij de noodzaak voor aanvullende diagnostiek zo goed mogelijk kunnen inschatten.

Bijzondere ingrepen bij vissen

Soms kruisen zeer bijzondere gevallen ons pad. Zoals zoetwaterroggen of bijzondere meervallen die vreemde voorwerpen opeten. Dan wordt van ons verwacht dat we inzicht in de anatomie van de verschillende vissoorten hebben. Dit moet men zien als het verschil tussen een paard en een koe,deze zijn anatomisch niet hetzelfde, net zoals een koi en een meerval. Kijkt u eens naar de bijzondere foto’s van de verschillende diersoorten, of naar de koi met de beugel!

Bekijk onze koi kwekerij en kliniek

Weetjes en feiten

koi-in-water

Koi kunnen 30 jaar oud worden. Ze kunnen een lengte bereiken van meer dan 1 meter en op deze lengte kunnen ze wegen tot 12 kg. Grotere Koi zijn zeldzaam, maar niet onbekend met name in Japan.

Koi zijn ook bekend als water varkens, varkens van de dam, varkens van de rivier, enz. Dit is omdat ze alles eten. En ze willen ook veel eten. Een koi kan tot 2% van het lichaamsgewicht per dag consumeren, wat voor een vis indrukwekkend is.

Onze missie Zorg & welzijn

vision

Met welzijn wordt bedoeld dat het zowel lichamelijk, als geestelijk als sociaal goed met een persoon gaat, ditzelfde geldt tevens voor een dier. Wij zetten ons in voor de zorg en welzijn van het dier. Maar ook de eigenaar welke verantwoordelijk is voor de dagelijkse zorg staat we bij met raad en daad. Zo ontstaat een driehoeksverhouding, overigens één van de sterkste vormen in de natuur. Dat is onze missie!

Bekijk onze paardenkliniek

Wanneer u vragen heeft of een afspraak wilt maken, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.
Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdagochtend van 8.00 tot 12.00 uur.